Donald Trump l-a nominalizat pe Chad Wolf la funcţia de secretar interimar pentru Securitate Internă

Preşedintele american Donald Trump l-a nominalizat vineri pe Chad Wolf la funcţia de secretar interimar pentru Securitate Internă, cea de-a cincea persoană care conduce acest departament în timpul mandatului actualului lider de la Casa Albă, informează agenţia The Associated Press.

127 afișări
Imaginea articolului Donald Trump l-a nominalizat pe Chad Wolf la funcţia de secretar interimar pentru Securitate Internă

Donald Trump l-a nominalizat pe Chad Wolf la funcţia de secretar interimar pentru Securitate Internă

Trump a făcut acest acest anunţ într-un mod informal, răspunzând afirmativ unui reporter care a întrebat direct dacă Wolf va fi noul secretar pentru Securitate Internă.

"Este interimar. Vom vedea cum merge", a declarat preşedintele.

De mai multe săptămâni circulă speculaţii în legătură cu noul lider al Departamentului pentru Securitate Internă, condus temporar de Kevin McAleenan.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Hogan Gidley, a clarificat ulterior.

"Aşa cum a spus preşedintele, Kevin McAleenan a făcut o treabă extraordinară. El va părăsi (funcţia) după Ziua Veteranilor şi după ce va pleca, Chad Wolf va fi secretar interimar între timp”, a explicat Gidley.

Potrivit presei americane, nominalizarea lui Wolf, un oficial a lucrat şi în cadrul administraţiilor anterioare, atât republicane, cât şi democrate, ar putea fi considerată drept dezamăgitoare de susţinătorii lui Trump care sunt în favoarea unor politici mai aspre privind imigraţia ilegală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici