Donald Trump, la control. Investigaţie în New York privind activităţi financiare ale firmelor preşedintelui SUA

  • Procurorii din New York verifică activităţi financiare ale companiilor lui Donald Trump
  • Procurorul statului New York anchetează dacă activele firmelor au fost majorate ilegal
  • Anchetatorii nu au stabilit încă dacă a fost comisă vreo ilegalitate
254 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, la control. Investigaţie în New York privind activităţi financiare ale firmelor preşedintelui SUA

Procurorul statului New York, Letitia James, a iniţiat o investigaţie pentru a stabili dacă preşedintele Donald Trump a majorat ilegal şi fără fundament valoarea activelor firmelor sale pentru a atrage investitori şi a primi credite, conform unor documente judiciare citate de publicaţia The Hill.

Procurorul Letitia James a cerut unei instanţe judiciare să îl oblige pe Eric Trump, fiul lui Donald Trump, şi Organizaţia Trump să se conformeze citaţiilor emise în cadrul anchetei. Investigaţia este în curs, dar autorităţile nu au stabilit dacă firmele preşedintelui SUA au comis vreo ilegalitate.

"De luni întregi, Organizaţia Trump a formulat pretenţii fără fundament în efortul de a proteja dovezile de accesarea într-o investigaţie legală privind activităţile financiare. Au blocat şi au retras documente, le-au cerut martorilor, inclusiv lui Eric Trump, să refuze să răspundă la întrebări sub jurământ. De aceea, am formulat o cerere de a obliga Organizaţia Trump să se conformeze citaţiilor legale pentru oferirea de documente şi declaraţii. Aceste întrebări vor primi răspunsuri, iar adevărul va apărea, întrucât nimeni nu este mai presus de lege", a anunţat procurorul Letitia James.

Organizaţia Trump nu a avut deocamdată nicio reacţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici