Donald Trump, MESAJ la moartea fostului preşedinte al SUA George H.W. Bush

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi Prima Doamnă, Melania Trump, au transmis condoleanţe, sâmbătă, la moartea lui George H.W. Bush, evocând rolul acestuia în încheierea Războiului Rece.

2670 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, MESAJ la moartea fostului preşedinte al SUA George H.W. Bush

Donald Trump, MESAJ la moartea fostului preşedinte al SUA, George H.W. Bush

"Eu şi Melania ne alăturăm naţiunii aflate în suferinţă după moartea fostului preşedinte George H.W. Bush (...). Prin originalitatea sa, prin inteligenţă, devotament pentru credinţă, familie şi pace, preşedintele Bush a fost o sursă de inspiraţie pentru generaţii de americani aflaţi în serviciul naţiunii, fiind, după cum spunea el, «o mie de lumini» care să ghideze măreţia, speranţa şi oportunităţile Americii în lume", a transmis Donald Trump prin Twitter.

Fostul preşedinte George H.W. Bush a decedat vineri seară, la vârsta de 94 de ani.

"Preşedintele Bush a găsit mereu un mod de a ridica standardele. Când era tânăr, a fost căpitanul echipei de baseball de la Yale, apoi a fost cel mai tânăr aviator al Forţelor Navale americane în al II-lea Război Mondial. Ulterior, a ajuns pe scena politică americană, fiind congresman de Texas, ambasador în China, director al Agenţiei Centrale de Informaţii, vicepreşedinte al ţării opt ani alături de preşedintele Ronald Reagan şi apoi preşedinte al SUA", aminteşte Trump.

"Având un discernământ solid, experienţă şi spirit original de conducere, preşedintele Bush a ghidat naţiunea noastră şi lumea spre încheierea paşnică şi victorioasă a Războiului Rece. Ca preşedinte, a creat mediul pentru deceniile de prosperitate care au urmat. În pofida a ceea ce a realizat, a rămas modest, urmând apelul tacit în serviciul naţiunii care i-a conferit direcţia clară. În afară de viaţa dedicată total slujirii naţiunii, ne vom aminti de preşedintele Bush pentru devotamentul său de familie - în special pentru dragostea vieţii sale, Barbara. Exemplul lui continuă să trăiască şi va continua să îi stimuleze pe americani să atingă obiective măreţe. Inimile noastre sunt îndurerate de pierderea sa, iar noi, alături de poporul american, transmitem rugăciuni pentru întreaga familie Bush, onorând viaţa şi moştenirea acestui preşedinte", a încheiat Trump.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici