DOSAR: Principalii actori ai procedurii civile newyorkeze Dominique Strauss-Kahn - Nafissatou Diallo

Procedura civilă newyorkeză împotriva lui Dominique Strauss-Kahn ar putea să se încheie cu un acord financiar amiabil luni, în faţa unui judecător din Bronx, la New York, relatează AFP, care prezintă principalii actori acestei proceduri judiciare civile.

202 afișări
Imaginea articolului DOSAR: Principalii actori ai procedurii civile newyorkeze Dominique Strauss-Kahn - Nafissatou Diallo

Dominique Strauss-Kahn - Nafissatou Diallo (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

  • Nafissatou Diallo, în vârstă de 33 de ani: o cameristă originară din Guineea, imigrată în Statele Unite la sfârşitul anilor '90, care lucra la Hotelul Sofitel, unde afirmă că Dominique Strauss-Kahn a agresat-o sexual pe 14 mai 2011.

Văduvă, ea locuia la vremea respectivă în Bronx doar cu fiica sa, în vârstă de 15 ani. Nu a mai fost văzută în public din august 2011. La începutul scandalului, Hotelul Sofitel a prezentat-o drept o angajată model. Procurorul din cadrul procedurii penale a denunţat minciuni repetate din partea acesteia.

  • Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 63 de ani: fost director general FMI, fost ministru, prezentat înainte de scandal drept cel mai bine plasat în vederea alegerilor prezidenţiale din Franţa, în mai. După ce s-a întors în Franţa, el a creat o firmă de consultanţă, la Paris, şi participă la conferinţe în străinătate.

Nu a explicat niciodată cu precizie ce s-a petrecut în apartamentul din Hotelul Sofitel, dar a declarat că a fost vorba despre un raport sexual neplătit, fără violenţă şi fără constrângere.

Este inculpat, în Franţa, într-un caz cunoscut sub numele de Carlton.

  • Judecătorul Douglas McKeon, în vârstă de 64 de ani: ales în 1989 în cadrul Curţii Supreme din Bronx, reales neîntrerupt de atunci şi până în prezent. El a devenit administrator al cazurilor civile, în 2011. Un democrat, judecătorului îi place să sublinieze că s-a născut în Bronx şi că locuieşte în continuare aici. Tatăl său a lucrat ca aprod în acelaşi tribunal. Judecătorul McKeon s-a specializat în cazuri legate de erori medicale.

  • Kenneth Thompson, în vârstă de 46 de ani: unul dintre avocaţii lui Nafissatou Diallo, alături de partenerul său Douglas Wigdor. Fost procuror, el a devenit cunoscut, după cazul Abner Louima, un haitian torturat şi violat de poliţişti newyorkezi în 1997, prin contribuţia pe care a avut-o la condamnarea acestora.

A ajuns rapid să aibă relaţii tensionate cu procurorul procedurii penale. În schimb, el a fost discret în cadrul procedurii civile. A anunţat recent că intenţionează să candideze în alegerile pentru postul de procuror federal din Brooklyn.

  • William W. Taylor: unul dintre avocaţii lui DSK, membru al firmei de avocatură Spaeder LLP cu sediul la Washington, remarcat frecvent de către presa de specialitate americană. Este un specialist în "cazuri complexe", potrivit site-ului său. El l-a apărat deja pe DSK în cazul Piroska Nagy la FMI.

Ocupându-se frecvent de dosare importante, el l-a apărat în anii '90 pe şeful de cabinet al preşedintelui Bill Clinton în cazul cunoscut sub numele "Whitewater" şi pe fostul preşedinte al Comitetului Olimpic de la Salt Lake City, în anii 2000.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici