Două clădiri ale poliţiei din Ankara au fost ţinta unui atac cu rachete. Un suspect a fost ucis de poliţie

Clădiri aparţinând direcţiei naţionale a poliţiei au fost vizate vineri la Ankara de atacuri cu rachete care au provocat pagube materiale dar nu şi victime, a raportat agenţia de presă Dogan, citată de AFP.

564 afișări
Imaginea articolului Două clădiri ale poliţiei din Ankara au fost ţinta unui atac cu rachete. Un suspect a fost ucis de poliţie

Două clădiri ale poliţiei din Ankara au fost ţinta unui atac cu rachete (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE: Poliţia turcă a ucis un suspect şi a rănit un altul după tirurile de rachetă de vineri seara împotriva unor clădiri ce aparţin direcţiei naţionale a poliţiei din Ankara, care nu s-au soldat cu victime, potrivit presei locale.

Poliţia i-a găsit pe cei doi suspecţi la trei ore după atac şi unul dintre ei a fost ucis, iar celălalt rănit într-un schimb de focuri care a continuat târziu în noapte, a anunţat agenţia de presă Dogan.

Atacul s-a produs vineri, la ora 18.30 GMT (21.30 ora României), în cartierul Dikmen, a anunţat ministrul turc de Interne, Muammer Güler. Două rachete au atins clădirile, fără a provoca victime, iar un proiectil neexplodat a fost găsit într-o grădină învecinată, a precizat el.

Güler nu a formulat vreo ipoteză în privinţa autorilor atacului, dar presa îşi îndreaptă suspiciunile înspre organizaţia clandestină armată de extremă stânga DHKP-C (Partidul/Frontul revoluţionar de eliberare a poporului).

DHKP-C a revendicat atacuri similare cu grenadă şi rachetă în martie, care au lovit Ministerul Justiţiei şi sediul AKP (Partidul Justiţiei şi Dezvoltării, aflat la putere), rănind soţia unui poliţist.

DHKP-C a revendicat, de asemenea, un atac sinucigaş cu bombă împotriva ambasadei Statelor Unite la Ankara, care a provocat moartea unui agent de securitate turc la 1 februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici