Două cutremure de 5,8 grade s-au produs în oraşul Christchurch, Noua Zeelandă

Două cutremure cu magnitudinea de 5,8 grade s-au produs în apropiere de oraşul Chirstchurch, Noua Zeelandă. Epicentrul celor două seisme este situat la 16 kilometri de Christchirch, conform Institutului american de geofizică (USGS).

387 afișări
Imaginea articolului Două cutremure de 5,8 grade s-au produs în oraşul Christchurch, Noua Zeelandă

Un cutremur de 5,8 grade s-a produs în oraşul Christchurch, Noua Zeelandă

Un puternic seism cu magnitudinea de 5.8 grade s-a produs vineri la Christchurch, al doilea oraş ca mărime din Noua Zeelandă situat în sudul ţării, care a mai fost afectat în februarie de un cutremur cu magnitudinea de 6,3, au anunţat seismologii neo-zeelandezi.

Seismul a dus la evacuarea imediată a imobilelor din oraş.

Cutremului s-a produs la ora 13:58, ora locală (02:58, ora României) la o adâncime de opt kilometri.

Panicaţi, locuitorii au coborât în stradă în timp ce seismul a fost urmat de patru replici puternice, a relatat presa.

Televiziunea a anunţat că aeroportul internaţional a fost închis, iar comunicaţiile telefonice şi alimentarea cu electricitate au fost oprite, conform poliţiei.

Seismologii au avertizat luna trecută că un nou cutremur în Christchurch este iminent.

Oraşul a fost parţial distrus în februarie de un seism cu magnitudinea de 6,3 grade care s-a soldat cu 181 de morţi.

Un al doilea seim cu magnitudinea de 5,8 grade s-a produs vineri în Christchurch, în sudul Noii Zeelande, la o oră după un prim cutremur cu aceeaşi magnitudine, anunţă seismologii USGS.

Cutremurul s-a înregistrat la ora 15:18, ora locală (04:18, ora Romăniei) la o adâncime de 4 kilometri, cu puţin peste o oră de la primul seism, resimţit la 13:58, ora locală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici