TREI cutremure PUTERNICE, produse la scurt timp în Indonezia. Tsunami a lovit insula Sulawesi | VIDEO

Institutul American de Geofizică (USGS) a transmis vineri că trei seisme au fost înregistrate vineri în Indonezia. Al doilea cutremur a avut magnitudinea de 7,5 grade pe scara Richter, s-a produs în insula Sulawesi, la doar câteva ore după un cutremur mai mic, de 6,1 grade pe scara Richter, relatează Reuters.

2806 afișări
Imaginea articolului TREI cutremure PUTERNICE, produse la scurt timp în Indonezia. Tsunami a lovit insula Sulawesi |  VIDEO

Două cutremure PUTERNICE, produse la scurt timp în Indonezia. Tsunami a lovit insula Sulawesi | VIDEO

UPDATE: Agenţia de Gestionare a Dezastrelor din Indonezia a anunţat că un tsunami s-a produs în insula Sulawesi, în urma celor două cutremure, relatează The Washington Post.

Autorităţile au emis o avertizare de tsunami în urma celui de-al doilea cutremur, dar fusese anulată după o oră.

Valul tsunami a lovit două oraşe, Palu şi Donggala.

Avertisment! Imagini video nerecomandate persoanelor sensibile

Cel puţin o persoană a murit şi alte zece au fost rănite în urma primului seism, deşi autorităţile anunţaseră iniţial că nu au existat victime sau pagube materiale majore.

În urma celui de-al doilea cutremur, autorităţile au emis o avertizare de tsunami pentru provinciile din centrul şi vestul insulei.

Al doilea seism s-a produs la o adâncime de 10 kilometri. Epicentrul a fost înregistrat la aproximativ 56 de kilometri nord-vest de oraşul Donggala din centrul insulei.

Un oficial al Agenţiei pentru Gestionarea Dezastrelor a anunţat că mai multe case s-au prăbuşit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici