Două explozii la Moscova, în faţa unui imobil al fostului KGB

Două dispozitive explozive umplute cu fragmente metalice au explodat fără a provoca victime la Moscova, vineri, în faţa unui imobil aparţinând Serviciului Federal de Securitate (FSB, fost KGB), după un eveniment similar miercuri, a anunţat agenţia Interfax, citând surse din poliţie.

27 afișări

Cele două explozii s-a produs în apropiere una de cealaltă, pe o stradă din nord-estul Moscovei, avariind maşini şi spărgând geamurile unor clădiri din cartier, au declarat surse din poliţie pentru Interfax.

Imobilul de locuinţe în faţa căruia s-au produs exploziile aparţine FSB, potrivit unei surse citate de agenţie.

Un dispozitiv de putere slabă, de asemenea umplut cu fragmente metalice, a explodat miercuri în faţa clădirii unei şcoli a FSB, la Moscova, fără a provoca victime.

Această explozie a fost revendicată vineri de o grupare islamistă, brigada martirilor Ryadus Salikhiine, într-un comunicat difuzat de site-ul kavkazcenter.com, care are legături cu rebeliunea din Caucazul rusesc. Explozia a fost prezentată ca un răspuns la operaţiunile FSB din Caucaz.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici