Douăsprezece persoane suspectate de legături cu o grupare teroristă au fost arestate în Turcia

Poliţia turcă a arestat în ultimele zile, în mai multe oraşe din Turcia, 12 persoane care deţineau substanţe chimice neidentificate, bănuite de legături cu o organizaţie teroristă, a anunţat joi guvernatorul oraşului Adana (sudul Turciei).

130 afișări
Imaginea articolului Douăsprezece persoane suspectate de legături cu o grupare teroristă au fost arestate în Turcia

Douăsprezece persoane suspectate de legături cu o grupare teroristă au fost arestate în Turcia (Imagine: Shutterstock)

Potrivit presei turce, aceste persoane, arestate la Istanbul, Adana şi Mersin, ar avea legături cu reţeaua Al-Qaida şi Frontul al-Nosra, o grupare islamistă implicată în războiul împotriva regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Guvernatorul Huseyin Avni Co a refuzat pentru moment să confirme apartenenţa persoanelor arestate la aceste grupări. "Nu putem spune pentru moment numele vreunei organizaţii, însă legăturile lor vor fi evidente în momentul în care vom începe interogatoriul", a declarat el, fiind citat de agenţia de presă Anatolia.

Cotidianul liberal Radikal a afirmat că poliţia a confiscat două kilograme de gaz neurotoxic sarin în timpul percheziţiilor efectuate într-o ascunzătoare de la Adana, localitate aflată la aproximativ 150 de kilometri de frontiera cu Siria.

"Nu am confiscat gaz sau vreun produs similar", a declarat Cos, confirmând totodată că poliţia a luat "substanţele chimice", pe care le supune analizelor.

Şase dintre persoanele arestate au fost eliberate după ce au fost interogate, potrivit guvernatorului din Adana, care a adăugat că alţii sunt încă sub arest.

Această operaţiune a poliţiei are loc la aproape trei săptămâni după dublul atentat cu maşini capcană, care a provocat moartea a 52 de persoane şi peste o sută de răniţi, în oraşul turc Reyhanli, aflat în apropiere de graniţa cu Siria, şi temeri cu privire la extinderea conflictului sirian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici