Douăsprezece rachete au fost lansate asupra Israelului după începutul armistiţiului cu Hamas

Douăsprezece rachete au fost lansate asupra Israelului miercuri seară în ora care a urmat încetării focului între Israel şi grupările armate palestiniene din Gaza, fără a provoca răniţi, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

448 afișări
Imaginea articolului Douăsprezece rachete au fost lansate asupra Israelului după începutul armistiţiului cu Hamas

Douăsprezece rachete au fost lansate asupra Israelului după începutul armistiţiului cu Hamas (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La o oră după debutul armistiţiului, intrat în vigoare la ora 21:00, sistemul antirachetă Iron Dome a interceptat o rachetă deasupra oraşului Ashkelon, a transmis, de asemenea, un corespondent AFP.

Armata israeliană a declarat că 130 de rachete au fost lansate miercuri din Fâşia Gaza în direcţia Israelului. Aproape 1.300 de proiectile au fost lansate în ultima săptămână.

Chiar înainte de intrarea în vigoare a armistiţiului, ramura armată a Hamas, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, au revendicat lansarea a 10 rachete Grad asupra Beersheba la ora 20:15, capitala Neguev, şi alte două asupra Ashdod, în apropiere de regiunea palestiniană.

Armistiţiul anunţat de Egipt ar trebui să pună capăt unei săptămâni de confruntări armate între Israel şi mişcarea palestiniană Hamas care s-au soldat cu 155 de morţi palestinieni şi cinci morţi israelieni, printre care şi un soldat.

În cursul precedentelor armistiţii sub autoritatea Hamas, aflat la putere în Gaza, grupări jihadiste şi salafiste din teritoriu au continuat în mod sporadic să vizeze Israelul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici