Video Dublu ATENTAT TERORIST în gara centrală din Ankara: Cel puţin 86 de persoane au murit şi 186 au fost rănite. MOMENTUL deflagraţiei, surprins de camere - FOTO, VIDEO

Cel puţin 86 de persoane au murit şi 186 au fost rănite în două explozii produse sâmbătă dimineaţă la gara centrală din Ankara, în timp ce numeroase persoane se adunau pentru a participa la o manifestaţie împotriva conflictului dintre PKK şi statul turc, relatează agenţia Dogan, citată de Hurriyet în ediţia online.

32383 afișări

UPDATE 20:07 - Davutoglu: Dublul atentat de la Ankara, comis cel mai probabil de doi kamikaze

Dublul atentat care a vizat sâmbătă, la Ankara, o manifestaţie pentru pace, provocând moartea a cel puţin 86 de persoane, a fost comis cel mai probabil de doi kamikaze, a declarat premierul islamo-conservator turc, Ahmet Davutoglu, citat de AFP în pagina online.

"Există dovezi puternice care arată că acest atac a fost comis de doi kamikaze", a afirmat Davutoglu în faţa presei.

Potrivit agenţiei turce Anadolu, premierul a anunţat trei zile de doliu pentru victimele atacului din Ankara.

Un bilanţ anterior anunţa cel puţin 30 de morţi şi 126 de răniţi.

Exploziile au avut loc în timp ce numeroase persoane se adunaseră în faţa gării pentru a participa la o manifestaţie în Piaţa Sihhiye, din apropiere. Participanţii la miting, organizat de Confederaţia Sindicatelor din Sectorul Public (KESK) şi mai multe ONG-uri, cereau încetarea conflictului dintre organizaţia teroristă PKK şi statul turc.

Presa internaţională a dat publicităţii la scurt timp imagini surprinse chiar în momentul deflagraţiei.

Autorităţile anchetează informaţiile potrivit cărora cel puţin una dintre explozii a fost provocată de un atacator sinucigaş.

Potrivit corespondentului agenţiei Anadolu, numeroase cadavre şi persoane rănite erau întinse pe jos, în faţa gării de pe strada Hipodrum, unde oamenii începeau să se adune pentru a participa la un miting.

Serviciile de urgenţă au sosit imediat la locul deflagraţiei, care s-a produs la ora locală 10.05 (10.05, ora României).

Organizatorii au anulat mitingul, cerându-le participanţilor din alte oraşe să se întoarcă la casele lor, relatează Hurriyet în ediţia online. De asemenea, autorităţile au cerut oamenilor să doneze sânge pentru a ajuta răniţii din spitale.

Poliţia a evacuat zona pentru a evita noi victime, în cazul unui al treilea atac.

Co-preşedintele Partidului Democrat al Poporului (HDP) Selahattin Demirtas a declarat la Istanbul că atacul este asemănător atentatelor recente de la Diyarbakir şi Suruc. "Bilanţul este foarte mare", a precizat el.

În urma exploziilor de sâmbătă, premierul Ahmet Davutoglu se va întâlni la Ankara cu vicepremierul Yalcin Akdogan, ministrul Sănătăţii, Mehmet Muezzionglu, ministrul de Interne, Selami Altinok, precum şi cu comandantul poliţiei, şeful serviciilor de informaţii şi primarul capitalei, relatează CNN Turk.

Liderul Partidului Poporului Republican (CHP) Kemal Kilicdaorglu a declarat că Turcia nu merită acest lucru şi a anunţat că formaţiunea sa şi-a anulat toate evenimentele pentru ziua de sâmbătă. Partidul este pregătit să susţină lupta împotriva terorismului, a adăugat el.

Vicepreşedintele CHP Gürsel Tekin a declarat că mai mulţi parlamentari ai formaţiunii urmau să participe la miting, pentru a susţine apelul la pace.

La 5 iunie, cu două zile înainte de alegerile generale în urma cărora HDP a intrat în Parlament, patru persoane au murit într-un dublu atac cu bombă comis la un miting al formaţiunii la Diyarbakir.

Turcia se pregăteşte de noi alegeri la 1 noiembrie, după ce partidele parlamentare nu au reuşit să formeze un Guvern.

La 20 iulie, 33 de persoane au murit într-un atac împotriva tinerilor socialişti, comis de gruparea Stat Islamic la Suruc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici