După TRAGEDIA din Indonezia, autorităţile vor implementa un nou sistem de avertizare în caz de tsunami/ Ce presupune acesta

Autorităţile din Indonezia au anunţat că vor implementa începând din anul 2019 un nou sistem de detectare şi avertizare în caz de tsunami, care să identifice şi valurile generate de alunecări de teren subacvative, relatează BBC.

771 afișări
Imaginea articolului După TRAGEDIA din Indonezia, autorităţile vor implementa un nou sistem de avertizare în caz de tsunami/ Ce presupune acesta

După TRAGEDIA din Indonezia, autorităţile vor implementa anul viitor un nou sistem de avertizare în caz de tsunami

Decizia autorităţilor vine după ce cel puţin 429 de persoane au murit în urma unui val tsunami produs duminică, în urma erupţiei Vulcanului Anak Krakatoa.

Noul mecanism va fi capabil să detecteze înălţimea valurilor, lucru care este esenţial în cazul tsunamiurilor provocate de alunecările de teren subacvatice.

Actualul mecanism nu a reuşit să prevadă valul tsunami deoarece este programat să detecteze doar cutremure, nu şi alunecări de teren sau erupţii vulcanice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici