Ebola a revenit în Congo. Două decese înregistate în câteva zile

Republica Democrată Congo a înregistrat al doilea deces provocat de Ebola. Decesele vin după ce Ebola părea să fi dispărut din zonă cu zero victime raportate în ultimele şapte săptămâni, relatează Reuters.

2176 afișări
Imaginea articolului Ebola a revenit în Congo. Două decese înregistate în câteva zile

Ebola a revenit în Congo, 2 decese în câteva zile

Astăzi, Republica Congo ar fi marcat sfârşitul epidemiei de Ebola dacă nu ar fi aparut cazul de vineri.
 
Acest val al epidemiei de Ebola a omorât peste 2200 de oameni din August 2018 în ţară unde măsurile de prevenţie sunt foarte dificil de implementat din cauza violenţelor periodice.
 
Cele două persoane ce au murit erau o fetiţă de 11 luni şi un electrician de 26 de ani. Nu este clar cum bărbatul de 26 de ani a contactat virusul. Organizaţia Mondială a Sănătăţii a indentificat 215 persoane ce au intrat în contact cu el.
 
Vaccinurile care au ajutat la oprirea virusului nu pot fi folosite eficient în ţară din cauza violenţelor frecvente. Sâmbătă o echipa a OMS a fost atacată cu pietre de un grup de tineri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici