Egipt: Sedii de campanie ale candidatului la prezidenţiale Ahmad Shafik, ultimul premier al lui Mubarak, atacate

Sediile de campanie din două oraşe de provincie ale candidatului la prezidenţialele egiptene Ahmad Shafik, ultimul premier al lui Hosni Mubarak, au fost atacate în noaptea de sâmbătă spre duminică, a declarat un oficial din serviciile de securitate.

118 afișări
Imaginea articolului Egipt: Sedii de campanie ale candidatului la prezidenţiale Ahmad Shafik, ultimul premier al lui Mubarak, atacate

Egipt: Sedii de campanie ale candidatului la prezidenţiale Ahmad Shafik, ultimul premier al lui Mubarak, atacate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sediul de campanie din Cairo al lui Shafik fusese deja atacat luni. Noile incidente intervin după anunţul condamnării fostului preşedinte Hosni Mubarak la închisoare pe viaţă şi după achitarea a şase foşti oficiali din serviciile de securitate, ceea ce a determinat mii de egipteni furioşi să iasă pe străzi, în toată ţara.

Un grup de necunoscuţi a pătruns în sediul de campanie al lui Shafik din Fayyoum, la sud de Cairo, apoi i-a dat foc, a afirmat oficialul din domeniul securităţii, sub acoperirea anonimatului.

La Hurghada, staţiune de la Marea Roşie, sediile au fost jefuite şi geamurile sparte.

Incendiul de la Fayyoum a fost controlat, iar calmul a revenit în jurul sediilor din cele două oraşe, potrivit aceleiaşi surse.

Shafik urmează să îl înfrunte pe candidatul Fraţilor Musulmani, Mohammed Morsi, în cea de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial din 16 şi 17 iunie.

Fostul premier este detestat de mişcările tinerilor pro-democraţie, care au lansat revolta împotriva lui Hosni Mubarak anul trecut, acuzându-l că este omul militarilor care conduc ţara de la înlăturarea fostului preşedinte şi îl consideră un simbol al fostului regim.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici