Elevii de liceu folosesc inteligenţa artificială pentru a depista mai rapid tumorilor cerebrale

Elevi de liceu folosesc AI pentru a găsi noi metode terapeutice pentru tumorile cerebrale

380 afișări
Imaginea articolului Elevii de liceu folosesc inteligenţa artificială pentru a depista mai rapid tumorilor cerebrale

Hepta

Doi elevi de liceu au folosit inteligenţa artificială pentru a găsi noi metode de tratament sau medicamente pentru glioblastom, una dintre cele mai agresive şi mortale forme de cancer cerebral.

Andrea Olsen, 18 ani, din Oslo, Norvegia, şi Zachary Harpaz, 16 ani, din Fort Lauderdale, Florida, au colaborat cu Insilico Medicine, o companie de tehnologie medicală din Hong Kong, specializată în descoperirea de medicamente bazate pe inteligenţă artificială. 

Folosind platforma PandaOmics de la Insilico, care poate genera noi ipoteze pentru mecanismele bolii şi intervenţiile terapeutice, elevii au identificat trei noi gene care sunt asociate cu glioblastomul şi îmbătrânirea.

Rezultatele lor au fost publicate pe 26 aprilie în revista Aging, şi ar putea deschide calea pentru dezvoltarea unor noi tratamente pentru boala care afectează peste 13.000 de persoane în SUA în fiecare an. 

Glioblastomul este un tip de tumoră cerebrală care creşte rapid şi invadează ţesutul cerebral. Este foarte greu de tratat cu terapii convenţionale, cum ar fi chirurgia, radiaţiile şi chimioterapia. Timpul mediu de supravieţuire după diagnostic este de doar opt luni, relatează Fox News

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici