Elevii din Hawaii vor învăţa doar patru zile pe săptămână!

Şcolile din Hawaii vor funcţiona doar patru zile pe săptămână, programul fiind redus din cauza problemelor economice.

27 afișări
Imaginea articolului Elevii din Hawaii vor învăţa doar patru zile pe săptămână!

Elevii din Hawaii vor învăţa doar patru zile pe săptămână! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Începând cu această săptămână, cei 171.000 de elevi hawaieni nu vor mai avea cursuri vinerea, învăţând doar 163 de zile pe an, comparativ cu media naţională de 180 de zile.

"Prima zi liberă va fi pe 23 octombrie. În această perioadă dificilă, Ministerul Educaţiei utilizează resursele de care dispune", explică un oficial din cadrul instituţiei, Patricia Hamamoto, adăugând că zilele libere vor fi recuperate dacă vor apărea fonduri suplimentare.

Serviciile şcolare din Hawaii, statul unde s-a născut Barack Obama, trebuie să facă economii de 468 de milioane de dolari pe următorii doi ani. Decizia de reducere a activităţii impune un concediu forţat pentru 13.000 de profesori din 256 de şcoli.

"Recunoaştem că acest lucru va avea un impact asupra educaţiei elevilor. Fiecare zi este importantă", explică Patricia Hamamoto.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici