Elon Musk a şters paginile SpaceX şi Tesla de pe Facebook. Mişcare de protest, după scandalul Cambridge Analytica

Celebrul miliardar de la SpaceX, Elon Musk, a decis să elimine ambele pagini Facebook ale companiilor sale, după un schimb de replici pe Twitter în care a fost provocat de câţiva dintre fanii săi. Paginile spaţiului SpaceX şi Tesla sunt acum inactive. Dimensiunile conturilor erau imense, fiecare dintre ele având aproximativ 2,6 milioane de fani.

14111 afișări
Imaginea articolului Elon Musk a şters paginile SpaceX şi Tesla de pe Facebook. Mişcare de protest, după scandalul Cambridge Analytica

Elon Musk a şters paginile SpaceX şi Tesla de pe Facebook. Mişcare de protest, după scandalul Cambridge Analytica

Musk a început dialogul răspunzând unui tweet de la cofondatorul WhatsApp, Brian Acton, cu hashtagul #deletefacebook. "Care Facebook?", a întrebat Musk. Apoi, un fan i-a transmis lui Musk că ar trebui să ştergă pagina Facebook a lui SpaceX, dacă Musk rămâne "omul". Musk a susţinut că nici măcar nu ştia de existenţa ei şi apoi a anunţat ferm că o va face, probabil într-o încercare de a-şi păstra statutul de  "omul", scrie "The Verge".

 

 

 

 

 

Din acel punct, lucrurile au explodat. După ce cineva i-a arătat lui Musk o captură de ecran a paginii Facebook SpaceX, el a remarcat că a fost prima dată când a văzut-o şi că va fi dată "dispărută în curând." Apoi cineva l-a îndemnat să ştergă şi pagina Facebook a lui Tesla, iar Musk a răspuns că oricum era banală. Şi tocmai pentru o bună măsură, se pare că şi pagina de Facebook pentru Solar City deţinută de Tesla a dispărut, de asemenea.

Decizia lui Musk vine pe fondul unei săptămâni deosebit de proaste pentru compania de social media. În weekend, a fost publicată dezvăluirea că firma Cambridge Analytica, o companie de consultanţă care a lucrat la campania electorală a preşedintelui Trump, a achiziţionat în mod necorespunzător date de la 50 de milioane de utilizatori Facebook. "Răscoala" a continuat de atunci, utilizatorii Facebook manifestându-şi îngrijorarea cu privire la nerespectarea confidenţialităţii lor, în timp ce oficialii guvernamentali solicită răspunsuri.

În pofida poziţiei anti-Facebook pe care o ia Musk, SpaceX şi Tesla sunt încă în viaţă pe Instagram, platformă deţinută tot de Facebook. Poate că Musk va opri şi postările acea platformă - dacă el este "omul".

SURSA: The Verge

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici