Elveţia menţine restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari

Autorităţile elveţiene au decis menţinerea după 1 ianuarie 2014 a restricţiilor pe piaţa muncii impuse românilor şi bulgarilor.

1415 afișări
Imaginea articolului Elveţia menţine restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari

Elveţia menţine restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari (Imaine: Mediafax Foto/AFP)

Restricţiile privind accesul pe piaţa muncii din Elveţia, care nu este membră a UE, sunt posibile până în 2016, iar clauza de salvgardare poate fi prelungită până în 2019, relatează site-ul Novinite.com, citând presa elveţiană. Aceste măsuri au fost adoptate în 2009 prin vot popular.

Decizia Elveţiei de limitare a numărului cetăţenilor UE care muncesc în această ţară, luată în iunie, a fost criticată de Comisia Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici