Emmanuel Macron afirmă că negocierile cu Rusia pot avansa. Volodimir Zelenski vrea o soluţie durabilă

Negocierile cu Rusia pe tema rezolvării conflictului separatist din estul Ucrainei pot avansa, a declarat marţi, la Kiev, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, în timp ce omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, speră că Acordul de la Minsk va oferi o soluţie durabilă.

602 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron afirmă că negocierile cu Rusia pot avansa. Volodimir Zelenski vrea o soluţie durabilă

Emmanuel Macron afirmă că negocierile cu Rusia pot avansa. Volodimir Zelenski vrea o soluţie durabilă

"Este posibilă avansarea negocierilor cu Rusia. Preşedintele Vladimir Putin mi-a spus că nu ar fi el la originea amplificării crizei. Cred că acest lucru este important. Dar nu este nimeni naiv, recentele mobilizări de trupe sunt legate de aceste tensiuni, iar progresele vor fi rezultatul unui proces politic. Eu mă voi implica pentru a bţine o reducere durabilă a tensiunilor în următoarele luni", a declarat Emmanuel Macron, conform postului FranceInfo, insistând pentru aplicarea Acordului de la Minsk, din 2015.

"Alături de Germania, Franţa este determinată să continue permanent eforturile de mediere între Rusia şi Ucraina", a subliniat Emmanuel Macron.

La rândul său, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, în conferinţa de presă organizată alături de Emmanuel Macron. că armata ucraineană aplică măsuri pentru apărarea ţării, dar a exprimat speranţa că va fi găsită o soluţie politică. "Noi ne apărăm ţara, suntem pe teritoriul nostru şi ne comportăm în mod demn. Determinarea de aplicare a Acordului Minsk este singura cale care ne va permite să construim pacea, să obţinem o soluţie politică durabilă", a declarat Volodimir Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici