Emmanuel Macron propune Turciei parteneriat special cu UE, dar fără aderare / Îndemnul preşedintelui Franţei către Erdogan

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a propus vineri seară Turciei un parteneriat special cu Uniunea Europeană fără admiterea efectivă în organizaţie, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

2066 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron propune Turciei parteneriat special cu UE, dar fără aderare / Îndemnul preşedintelui Franţei către Erdogan

Emmanuel Macron propune Turciei parteneriat special cu UE, dar fără aderare

Emmanuel Macron s-a întâlnit vineri seară, la Paris, cu preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

"Trebuie să vedem dacă putem regândi această relaţie nu în cadrul procesului de integrare, ci poate al unei cooperări, al unui parteneriat cu o finalitate, cea de păstrare a legăturilor Turciei şi poporului turc cu Europa, de a face astfel încât viitorul naţiunii să fie construit prin prisma Europei şi cu Europa", a declarat Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron îndeamnă Turcia să respecte normele democratice

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, l-a îndemnat pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, în cursul întrevederii de vineri, să respecte standardele democratice, liderul francez exprimând preocupare privind situaţia jurnaliştilor şi profesorilor universitari din Turcia.

"Democraţiile noastre trebuie să fie puternice în acţiunile de combatere a terorismului... Dar, în acelaşi timp, democraţiile trebuie să respecte în totalitate normele statului de drept", a declarat Emmanuel Macron după întâlnirea pe care a avut-o cu Recep Tayyip Erdogan la Palatul Elysee.

Recep Tayyip Erdogan a motivat acţiunile dure ale autorităţilor luate ca reacţie la tentativa de lovitură de stat militară din iulie 2016, afirmând că unii jurnalişti încurajează terorismul prin ceea ce scriu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici