Emmanuel Macron şi Paolo Gentiloni vor colabora pentru o acţiune integrată a UE privind imigranţii

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul italian Paolo Gentiloni au declarat, în urma unei întrevederi la Paris, că vor colabora pentru a revitaliza Uniunea Europeană şi pentru a rezolva criza imigranţilor, notează site-ul agenţiei Reuters.

164 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron şi Paolo Gentiloni vor colabora pentru o acţiune integrată a UE privind imigranţii

Emmanuel Macron şi Paolo Gentiloni vor colabora pentru o acţiune integrată a UE privind imigranţii

Emmanuel Macron a cerut o acţiune integrată a Uniunii Europene privind imigranţii, spunând că membrii Blocului comunitar nu au acordat suficientă atenţie avertizărilor din partea Italiei cu privire la povara tot mai mare a situaţiei.

"Nu am auzit cu adevărat avertismentele pe care ni le-a trimis Italia. Vreau să abordăm o reformă reală a dreptului la azil şi a reglementărilor noastre actuale, pentru a proteja mai bine acele ţări care sunt cel mai supuse presiunii migraţiei", a spus Macron.

Făcând trimitere la Italia, care a primit în acest an peste 45.000 de persoane venite cu ambarcaţiuni din Africa de Nord, preşedintele Franţei a subliniat că UE a trebuit să împartă mai bine povara fluxurilor migratorii mari din zona Mării Mediterane.

UE a primit aproximativ 1.6 milioane de refugiaţi şi imigranţi din Orientul Mijlociu şi Africa în perioada 2014-2016. Majoritatea au ajuns mai întâi în Grecia, apoi s-au îndreptat în principal către Italia.

Emmanuel Macron şi-a declarat hotărârea de a lucra pentru "o revitalizare reală a perspectivelor europene". El a solicitat elaborarea unei "foi de parcurs" care să conducă la crearea unei capacităţi bugetare comune şi a unei "zone euro reale" pentru investiţii, pentru a reduce divergenţele dintre economiile din zona euro.

Paolo Gentiloni a cerut Uniunii Europene să elaboreze o politică în materie de migraţie şi, de asemenea, a solicitat Uniunii monetare din zona euro să se îndrepte spre o uniune fiscală şi bancară.

"Nu va fi un proces rapid, dar cel mai important lucru este să poţi începe şi să mergi în direcţia corectă. Alegerea lui Macron dă Europei speranţă şi încredere", a spus Gentiloni.

Şefii de stat din grupul G7 - SUA, Japonia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia şi Canada - se vor întâlni la Taormina, Sicilia, în perioada 26-27 mai.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici