Emmanuel Macron: UE riscă să piardă relevanţa geopolitică din cauza atitudinii lui Donald Trump

Uniunea Europeană riscă să dispară din punct de vedere geopolitic deoarece se confruntă cu un preşedinte american care nu împărtăşeşte ideea proiectului european, dar şi cu ascensiunea Chinei şi a regimurilor autoritariste din Rusia şi Turcia, afirmă preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

331 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron: UE riscă să piardă relevanţa geopolitică din cauza atitudinii lui Donald Trump

Emmanuel Macron: UE riscă să piardă relevanţa geopolitică din cauza atitudinii lui Donald Trump

Referindu-se la interacţiunile cu Donald Trump, Emmanuel Macron a afirmat, într-un interviu acordat revistei The Economist, că Europa se confruntă pentru prima dată cu un preşedinte american care "nu împărtăşeşte ideea unui proiect european".

Acest lucru se întâmplă şi din cauza faptului că Europa se confruntă cu ascensiunea Chinei şi a regimurilor autoritariste din Rusia şi Turcia. În plus, Europa este slăbită din interior de Brexit şi de instabilitatea politică.

Această combinaţie toxică era "de neconceput în urmă cu cinci ani", afirmă Emmanuel Macron.

"Dacă nu ne trezim, există riscul considerabil ca pe termen lung să dispărem din punct de vedere geopolitic sau cel puţin să nu mai deţinem controlul asupra propriului destin. Cred foarte profund acest lucru", a spus Emmanuel Macron.

Taguri:
franţa,
ue,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici