Erdogan a ameninţat că va reprima protestele care durează de o lună în Istanbul şi i-a numit pe studenţii care manifestă „membri ai grupurilor teroriste”

  • Recep Erdogan a ameninţat că va reprima protestele care durează de o lună din cauza numirii unui nou rector la o universitate de top din Istanbul.
  • Erdogan i-a numit pe studenţii care manifestă „membri ai grupurilor teroriste.”
5467 afișări
Imaginea articolului Erdogan a ameninţat că va reprima protestele care durează de o lună în Istanbul şi i-a numit pe studenţii care manifestă „membri ai grupurilor teroriste”

Foto: Profimedia

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a ameninţat miercuri că va reprima protestele care durează de o lună din cauza numirii unui nou rector la o universitate de top din Istanbul, numind studenţii care manifestă „membri ai grupurilor teroriste,” potrvit agenţiei dpa. 
 
"La fel cum am trimis terorişti la mormintele lor ... vom continua să facem acelaşi lucru peste tot," a spus Erdogan, referindu-se la operaţiunile militare împotriva insurgenţilor pro-kurzi din sud-estul ţării.
 
„Această ţară nu va mai trece niciodată printr-un alt incident Gezi,” a acuzat Erdogan, făcând o paralelă cu protestele în masă din 2013 împotriva unui proiect de reamenajare a Parcului Gezi din Istanbul.
 
Guvernul de atunci al premierului Erdogan i-a contrat puternic pe protestatarii din toată ţara, în timp ce mai mulţi au fost ucişi în timpul ciocnirilor.
 
Declaraţiile lui Erdogan au venit după detenţii în masă şi ciocniri între poliţişti şi protestatari la Istanbul şi Ankara, când autorităţile au foslost gaz lacrimogen şi gloanţe de cauciuc pentru a dispersa sute de manifestanţi paşnici.
 
Biroul Guvernatorului din Istanbul a declarat că 29 de persoane sunt încă reţinute, în timp ce 65 au fost eliberate după protestele de marţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici