Erupţie vulcanică în Indonezia. Mii de persoane au fost evacuate

Mii de persoane sunt în alertă în Indonezia, în provincia Java, din cauza erupţiei muntelui Semeru.

384 afișări
Imaginea articolului Erupţie vulcanică în Indonezia. Mii de persoane au fost evacuate

Sursa foto: Twitter

Mii de locuitori din estul provinciei indoneziene Java au fost în alertă maximă luni, după ce erupţia violentă a celui mai înalt vulcan de pe insulă a determinat autorităţile să impună o zonă de interdicţie de 8 kilometri şi a dus la evacuarea unor sate întregi.

Agenţia locală de căutare şi salvare a desfăşurat echipe în zonele cele mai afectate din apropierea muntelui Semeru pentru a evalua pagubele, a declarat, pentru Reuters, Tholib Vatelehan, un purtător de cuvânt al Basarnas. Nu au fost raportate victime şi nu au existat perturbări ale transportului aerian.

Vulcanul de 3.676 de metri a erupt duminică, la ora locală 14.46. Imagini filmate de locuitorii din zonă au arătat Muntele Semeru aruncând un nor uriaş de cenuşă deasupra craterului său. Oamenii au fugit cu maşinile şi motociclete, aproape 2.500 de persoane fiind nevoite să se retragă din zonele afectate, au declarat autorităţile.

Erupţia s-a produs la aproximativ 640 de kilometri la est de capitala Jakarta şi urmează unei serii de cutremure în vestul insulei Java.

Autorităţile au ridicat duminică nivelul de alertă pentru Muntele Semeru la cel mai înalt nivel. De asemenea, au emis un avertisment către locuitori să nu se apropie la mai puţin de 8 kilometri de vârf sau la 500 de metri de malurile râurilor.

Semeru a erupt şi anul trecut, ucigând peste 50 de persoane şi provocând strămutarea a mii de oameni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici