Escaladare în relaţiile diplomatice dintre Rusia şi Estonia: Moscova l-a expulzat pe ambasador pentru „rusofobie”

Rusia a decis să coboare nivelul relaţiilor diplomatice cu Estonia la „însarcinat cu afaceri” şi l-a expulzat pe ambasadorul venit de la Tallinn la Moscova.

827 afișări
Imaginea articolului Escaladare în relaţiile diplomatice dintre Rusia şi Estonia: Moscova l-a expulzat pe ambasador pentru „rusofobie”

Estonia, neprietenoasă cu Rusia

Potrivit unui comunicat, Ministerul de Externe l-a convocat pe ambasadorul Estoniei la Moscova şi i-a înmânat „protestul puternic” al guvernului faţă de acţiunile Tallinnului, considerate „rusofobe”. 

Partea rusă a decis să retrogradeze reprezentantul diplomatic în Rusia şi Estonia la „însărcinat cu afaceri”, se arată în nota ministerului, care i-a ordonat şefului misiunii estoniene să părăsească Federaţia Rusă până pe 7 februarie.

Potrivit celor explicate de Moscova, decizia este răspunsul la reducerea radicală a componenţei ambasadei Rusiei dorită de Tallinn.

Pentru Rusia, „întreaga responsabilitate pentru dezvoltarea situaţiei cade în întregime de partea Estoniei”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici