Este considerat cel mai periculos oraş din lume. 134 de asasinate raportate la 100.000 de locuitori

Oraşul Tijuana, din Mexic, situat la graniţat de sud a Californiei a înregistrat 134 de asasinate, raportate la 100.000 de locuitori în anul 2019, potrivit Daily Mail.

3582 afișări
Imaginea articolului Este considerat cel mai periculos oraş din lume. 134 de asasinate raportate la 100.000 de locuitori

Este considerat cel mai periculos oraş din lume. 134 de asasinate raportate la 100.000 de locuitori s-au înregistrat

Aceeaşi sursă menţionează că oraşul Tijuana este plasat în topul celor mai periculoase locuri din lume, unde propesperă infracţionalitatea, traficul de droguri, jocurile de noroc şi prostituţia.
 
„Facem ca acest clasament să intenţioneze să atragă atenţia asupra violenţei urbane, în special în America Latină, astfel încât cei aflaţi la putere sunt presionaţi să îşi îndeplinească datoria de a proteja guvernanţii, de a garanta dreptul lor la siguranţa publică”, a spus José Antonio Ortega Sánchez, directorul Consiliului Cetăţenilor pentru Siguranţa Publică şi Justiţia Penală, într-o conferinţă video, potrivit Yucatán Times.
 
Tijuana a fost urmat de Ciudad Juárez (104,54 ucideri la 100.000 de locuitori); Uruapan (85,54); Irapuato (80,74); şi Obregón (80,72), toate din Mexic.
Caracas, Venezuela s-a clasat pe locul şase cu 74,75 de omoruri la fiecare 100.000 de locuitori, iar Acapulco, una dintre cele mai importante destinaţii turistice din Mexic, a ajuns pe locul şapte cu 71,61 de omoruri la fiecare 100.000 de locuitori. Cape Town, Africa de Sud [68,28]; Sf. Ludovic [64,54]; şi Vitória da Conquista, Brazilia [60.01] au completat şi ele lista.
 
„Dacă Mexic ste epicentrul mondial al violenţei, acest lucru i se datorează conducătorilor săi. Guvernele anterioare şi cele actuale, a lui Andrés Manuel López Obrador, erau extrem de incompetente pentru a controla violenţa şi  păreau că încearcă să oprească violenţa", a spus Ortega.
 
La intrarea în funcţie în decembrie 2018, actualul preşedinte López Obrador a promis să încheie războiul împotriva crimei organizate încercând să-i facă pe tineri să se îndepărteze de organizaţiile criminale prin intermediul programelor sociale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici