BREAKING NEWS  Este Prigojin un trădător? Şeful Wagner le-a dezvăluit ucrainenilor poziţiile secrete ale trupelor ruseşti, susţin documentele declasificate pe Discord

Motivele pentru care Prigojin ar fi dezvăluit poziţiile trupelor ruseşti către armata ucraineană ar fi cearta sa cu Vladimir Putin, dar totodată, pentru că spera ca ucrainenii să-i cruţe trupele de mercenari din gruparea Wagner.

3733 afișări
Imaginea articolului Este Prigojin un trădător? Şeful Wagner le-a dezvăluit ucrainenilor poziţiile secrete ale trupelor ruseşti,  susţin documentele declasificate pe Discord

Într-o aparentă escaladare a disputelor publice dintre Evgheni Prigojin şi Vladimir Putin, liderul grupului de mercenari Wagner s-a oferit să dezvăluie poziţiile trupelor ruse către oficialii ucraineni.

La schimb, el cerea cruţarea trupelor sale de mercenari, susţin informaţiile extrase din documentele declasificate pe Discord. 

The Washington Post a raportat că documentele de informaţii militare clasificate din Pentagon  au fost partajate pe un server Discord de Jack Teixeira, un aviator în vârstă de 21 de ani la o unitate a Gărzii Naţionale din Massachusetts.

Potrivit informaţiilor,  o întâlnire a avut loc în ianuarie 2023, între Prigojin şi oficiali ucraineni anonimi. Liderul grupării Wagner a făcut o ofertă disperată.

În schimbul retragerii ucrainenilor din primele linii de luptă din Bakhmut, unde mercenarii Wagner s-au confruntat cu pierderi grele pe care Prigojin le pune pe seama lipsei de sprijin şi aprovizionare a lui Putin, el a  dezvăluit poziţiile trupelor ruse în aşteptarea contraofensivei Ucrainei.

Unele versiuni ale documentelor scurse care circulă online au fost editate, a raportat anterior Insider, dar doi oficiali ucraineni anonimi au confirmat că Prigojin a discutat cu ofiţerii de informaţii ucraineni de mai multe ori.  

Prigojin, care l-a criticat din ce în ce mai mult pe Putin pentru că nu a furnizat trupelor sale suficientă muniţie, a promis la începutul acestei luni că îşi va retrage trupele din oraşul Bakhmut din estul Ucrainei, considerat locul celei mai  lungi şi sângeroase bătălii ale invaziei ruse .

La câteva ore după anunţul său, Rusia a lansat un atac incendiar masiv asupra oraşului ucrainean, folosind chiar arme chimice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici