Eurodeputat: Iulia Timoşenko suferă de probleme de sănătate din cauza tratamentelor inadecvate

Opozanta ucraineană Iulia Timoşenko, încarcerată din august 2011, suferă de probleme de sănătate provocate de un tratament rău în închisoare, a declarat marţi deputatul european şi medicul ceh Zuzana Roithova pentru agenţia CTK.

141 afișări
Imaginea articolului Eurodeputat: Iulia Timoşenko suferă de probleme de sănătate din cauza tratamentelor inadecvate

Iulia Timoşenko (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Au privat-o de cârje şi i-au oprit tratamentul cu analgezice", a declarat Roithova, care a putut să consulte fişa medicală a Iuliei Timoşenko, datată din noiembrie.

Timoşenko a "trebuit să îndure interogatorii lungi. Este hărţuită şi deranjată cu adevărat", a adăugat deputata.

Fost ministru ceh al Sănătăţii, Roithova, a sosit duminică în Ucraina, pentru a întocmi un raport despre starea de sănătate a Iuliei Timoşenko, pentru Parlamentul European.

Autorităţile ucrainiene nu i-au permis eurodeputatei să o viziteze în închisoare pe Timoşenko, conform CTK.

Încarcerată încă din august, iniţial în Kiev, apoi în Harkiv, Timoşenko a fost condamnată în octombrie la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere în timp ce era premierul Ucrainei.

Acest subiect a provocat o criză diplomatică între Kiev şi Uniunea Europeană, aceasta din urmă considerând că această încarcerare are motivaţii politice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici