Europa, cel mai afectat continent de pandemia de coronavirus. Câte cazuri a înregistrat

  • Europa a înregistrat 25.016.506 cazuri şi 559.863 de decese de la începutul pandemiei.
  • Europa a raportat recent peste un milion de cazuri noi la fiecare patru zile.
  • Cu doar o zecime din populaţia lumii, Europa rămâne cea mai afectată regiune, cu aproape 30% din cazuri şi decese la nivel mondial.
1121 afișări
Imaginea articolului Europa, cel mai afectat continent de pandemia de coronavirus. Câte cazuri a înregistrat
Cazurile de coronavirus din Europa au depăşit 25 de milioane joi, potrivit unui bilanţ realizat de Reuters, mai multe ţări reintroducând sau extinzând blocajele, deoarece o reapariţie a pandemiei ameninţă să copleşească serviciile de sănătate
 
Europa a înregistrat 25.016.506 cazuri şi 559.863 de decese de la începutul pandemiei, raportând recent peste un milion de cazuri noi la fiecare patru zile. 
 
Cu doar o zecime din populaţia lumii, Europa rămâne cel mai afectat continent, cu aproape 30% din cazuri şi decese la nivel mondial.
 
Premierul britanic Boris Johnson a anunţat marţi un nou lockdown naţional, avertizând că o variantă nouă de coronavirus identificată pentru prima dată în Regat se răspândeşte atât de rapid încât riscă să copleşească sistemul de sănătate în termen de 21 de zile.
 
"Este clar că trebuie să facem mai multe împreună pentru a ţine sub control această nouă variantă în timp ce vaccinurea a fost lansată," a mai spus Johnson.
 
Germania, care în prezent raportează cele mai mari decese zilnice din regiune, cu peste 600 de decese zilnice în medie şi-a prelungit lockdown-ul la nivel naţional până la sfârşitul lunii ianuarie.
 
Cancelarul Angela Merkel a avertizat că spitalele din toată ţara sunt deja copleşite, în special unităţile de terapie intensivă.
 
În Italia, restricţiile impuse pentru perioada de Crăciun au fost prelungite până la 15 ianuarie, în timp ce în Grecia guvernul a impus un blocaj strict din 3 ianuarie până în 11 ianuarie.
 
Ţările din estul Europei rămân cele mai afectate de virus, reprezentând mai mult de 30% din numărul de cazuri din regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici