Europa va fi afectată de un val de caniculă. Temperaturile vor atinge şi 40 de grade Celsius

Europa s-a confruntat săptămâna aceasta cu furtuni violente, dar săptămâna viitoare va fi marcată de un val de caniculă, cu temperaturi cuprinse între 35 şi 40 de grade Celsius în Franţa şi Italia, informează Euronews.

16334 afișări
Imaginea articolului Europa va fi afectată de un val de caniculă. Temperaturile vor atinge şi 40 de grade Celsius

Europa va fi afectată de un val de caniculă săptămâna viitoare. Temperaturile vor atinge şi 40 de grade Celsius

În regiunile nordice ale Spaniei, temperaturile ar putea chiar să depăşească pragul de 40 de grade Celsius. Un val de aer fierbinte din Africa de Nord este motivul creşterii temperaturilor.

Astfel, localităţi precum Madrid, Paris, Frankfurt sau Berlin ar putea să înregistreze temperaturi de peste 32 de grade timp de mai multe zile consecutive. Aceste temperaturi afectează în principal copiii şi persoanele în vârstă.

„Cu toate că va fi de scurtă durată, acest val de caniculă se va face remarcat prin intensitatea sa”, anunţă Météo France.

Meteorologii au avertizat la începutul acestei luni că valurile de căldură vor deveni un fenomen obişnuit vara aceasta în Europa. Potrivit Agenţiei Europene pentru Mediu, 2018 a fost unul dintre cei mai călduroşi trei ani din istoria înregistrărilor meteo din Europa.

Taguri:
europa,
caniculă,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici