EVACUĂRI în Siria: Primii civili au plecat din cartiere asediate ale oraşului Homs, după mai bine de un an şi jumătate

Un prim autobuz a evacuat vineri civili care erau blocaţi de peste un an şi jumătate în cartiere asediate din oraşul Homs, în centrul Siriei, potrivit unui corespondent AFP de la faţa locului.

316 afișări
Imaginea articolului EVACUĂRI în Siria: Primii civili au plecat din cartiere asediate ale oraşului Homs, după mai bine de un an şi jumătate

EVACUĂRI în Siria: Primii civili au plecat din cartiere asediate ale oraşului sirian Homs, după mai bine de un an şi jumătate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jurnalistul a văzut aproximativ zece civili la bordul unui autobuz înconjurat de militari. Potrivit unor activişti, 11 civili, în principal persoane în vârstă, au părăsit joi oraşul. la bordul unui autobuz.

Potrivit agenţiei oficiale Sana, 11 civili au fost evacuaţi, o fată în vârstă de zece ani şi zece persoane în vârstă.

Imagini transmise de televiziuni aflate la faţa locului surprind o puternică prezenţă militară în apropiere de primul autobuz şi militari împiedicând jurnalişti să se apropie de vehicul.

Cu câteva ore mai devreme, autobuze escortate de ambulanţe din cadrul Semilunii Roşii Siriene au pătruns, joi, în oraşul Homs, cu scopul de a evacua civili care sunt asediaţi de peste 600 de zile, în urma unui acord şi unui armistiţiu între părţile implicate în conflict, încheiate sub egida ONU.

Prima parte a civililor care doresc să fie evacuaţi urmează să fie evacuaţi vineri, însă acest proces va continua zilele următoare, a declarat anterior guvernatorul oraşului Homs, Talal Barazi.

Acordul prevede totodată introducerea în oraş a unor ajutoare pentru persoanele care au ales să rămână în cartierele asediate, însă această operaţiune urmează să înceapă sâmbătă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici