Excesul de putere al lui Putin ar putea opri gazele transportate prin Nord Stream 2

  • Nord Stream 2 este o sursă de tensiune pentru administraţia americană
  • Vladimir Putin poate face exces de putere, astfel încât să pună presiune pe Ucraina
  • Europa va pierde mai mult decât Rusia dacă s-ar opri gazul pe NS2, spune expertul în energie Ionuţ Purica
4762 afișări
Imaginea articolului Excesul de putere al lui Putin ar putea opri gazele transportate prin Nord Stream 2

Excesul de putere al lui Putin ar putea opri gazele transportate prin Nord Stream 2

Gazoductul Nord Stream 2 este o sursă de tensiune pentru administraţia americană. Vladimir Putin poate face exces de putere în regiunea Europei, pe fondul resurselor energetice pe care Rusia le deţine.

În cazul în care Federaţia Rusă va abuza de gazoductul Nord Stream 2, Germania ar putea întrerupe primirea de gaz rusesc, conform spuselor lui Armin Laschet, liderul partidului Uniunea Democrată Creştină din Germania.

Expertul în energie Ionuţ Purica spune că Rusia doreşte scăderea importanţei în Uniunea Europeană a Ucrainei. Acest lucru ar face Rusia să fie văzută mai puţin rău în cazul schimbării regimului ucrainean actual cu unul rusofil.

„Până la Nord Stream 1 foarte mult din gazul trimis din Federaţia Rusă către Uniunea Europeană, circa 80, 80 şi ceva la sută, trecea prin Ucraina. 

După Nord Stream 2 cantitatea de gaz care trecea prin Ucraina s-a diminuat considerabil.”, a afirmat Ionuţ Purica, expert în energie.

Purica consideră că trebuie monitorizată situaţia, însă din punct de vedere este clar faptul că Europa va avea mai mult de pierdut decât Rusia dacă s-ar sista alimentarea cu gaze prin Nord Stream 2.

„Utilizarea conductelor de gaz şi a trecerii şi transferului de resursă către Uniunea Europeană şi evident în partea de est către China, este un lucru care nu are numai o conotaţie economică sau de resursă, ci are şi conotaţie politică.”, a mai spus Purica. 

Germania ar putea sista primirea de gaze ruseşti prin gazoductul submarin Nord Stream 2, dacă Moscova nu respectă condiţiile acordului sau îl utilizează pentru a face presiuni asupra Ucrainei, a declarat, sâmbătă, candidatul CDU/CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială) la cancelarie, Armin Laschet, citat de Reuters.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici