Exerciţiu pe aeroportul din Harare, confundat cu un accident real

Autoritatea civilă a aviaţiei din Zimbabwe, care anunţase joi dimineaţă un "accident" la aterizarea unui Boeing 767 ce venea de la Londra, a precizat ulterior că era vorba despre un simplu exerciţiu de simulare pe aeroportul internaţional din Harare.

55 afișări
Imaginea articolului Exerciţiu pe aeroportul din Harare, confundat cu un accident real

Exerciţiu pe aeroportul din Harare, confundat cu un accident real (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"A fost un exerciţiu planificat pentru a testa capacitatea noastră naţională de răspuns la urgenţe. Directorul va face un comunicat oficial", a declarat un oficial de rang înalt din cadrul Autorităţii civile a aviaţiei din Zimbabwe, care nu a vrut să îi fie menţionat numele înainte ca superiorul său să se exprime.

Directorul acestei autorităţi, David Chawota, declarase joi dimineaţă presei şi companiei Air Zimbabwe că un avion Boeing 767, care venea de la Londra, a avut un "accident", fără să ofere alte detalii.

"Confirm că un Boeing 767 care venea de la Londra a avut un accident pe aeroportul din Harare", a declarat directorul David Chawota.

"Încercăm să stabilim cauzele accidentului. Am înfiinţat o linie telefonică de urgenţă", a adăugat el, fără a preciza ce s-a întâmplat şi care este compania aeriană implicată.

British Airways şi Air Zimbabwe, singurele companii care asigură zboruri regulate între Londra şi Harare, au precizat că nu este vorba despre vreunul dintre avioanele lor.

"Nu ştim ce s-a întâmplat", a declarat directorul Air Zimbabwe. Aviaţia Civilă "m-a sunat pentru a-mi spune că a fost un accident pe aeropot", a continuat el.

Companiile aeriene South African Airways şi Kenya Airways afirmaseră însă că ar putea fi vorba doar despre un exerciţiu de simulare.

Un jurnalist al AFP a constatat fum la capătul uneia dintre piste, precum şi prezenţa a numeroase vehicule de poliţie şi ambulanţe.

Avioanele Boeing 767 pot transporta până la 375 de pasageri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici