Experţi ai ONU anchetează şapte locuri din Siria în care ar fi avut loc atacuri chimice

Experţii ONU în domeniul armamentului chimic prezenţi în Siria vor ancheta în şapte locuri în care ar fi avut loc atacuri chimice, a anunţat vineri ONU într-un comunicat emis de la Damasc.

86 afișări
Imaginea articolului Experţi ai ONU anchetează şapte locuri din Siria în care ar fi avut loc atacuri chimice

Experţi ai ONU anchetează şapte locuri din Siria în care ar fi avut loc atacuri chimice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Analizând acuzaţiile cu privire la folosirea armelor chimice în mai multe regiuni, formulate secretarului general al ONU atât de regim, cât şi de opoziţie, "şapte (locuri) au fost identificate ca fiind susceptibile de a face obiectul unei anchete", anunţă comunicatul, enumerând zonele vizate.

Misiunea a început lucrările în Siria joi şi urmează să le încheie luni, 30 septembrie. În cursul lucrărilor realizate până în prezent, "experţii au primit numeroase documente şi eşantioane şi au realizat mai multe interviuri", precizează textul comunicatului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici