Experţi: Germania ar putea cheltui 14 miliarde euro în 2016 pentru gestionarea afluxului de imigranţi

Germania ar putea fi nevoită să aloce peste 14 miliarde de euro în cursul anului 2016 pentru gestionarea afluxului de imigranţi extracomunitari, afirmă experţi germani citaţi de site-ul agenţiei AFP.

835 afișări
Imaginea articolului Experţi: Germania ar putea cheltui 14 miliarde euro în 2016 pentru gestionarea afluxului de imigranţi

Experţi: Germania ar putea cheltui 14 miliarde euro în 2016 pentru gestionarea afluxului de imigranţi (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Economiştii au îndemnat Berlinul să accelereze procedurile de analizare a solicitărilor de azil, în contextul în care în Germania ar putea ajunge anul acesta peste un milion de extracomunitari.

"Afluxul de refugiaţi arată că Germania nu este imună la problemele globale", apreciază Consiliul german al Experţilor în Economie într-un raport anual prezentat Guvernului Angela Merkel.

Conform specialiştilor, Germania ar putea cheltui între 5,9 şu 8,3 miliarde de euro anul acesta şi între 9,0 şi 14,3 miliarde de euro în 2016 pentru integrarea extracomunitarilor.

Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schauble, a decis suplimentarea cu opt miliarde de euro a bugetului pe anul 2016, dând asigurări că Germania va putea face faţă afluxului de imigranţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici