Experţi guvernamentali din Marea Britanie sugerează că imigraţia favorizează creşterea şomajului

Consilieri guvernamentali britanici sugerează că există o legătură între imigraţia din afara UE şi creşterea ratei şomajului în Marea Britanie, deşi un studiu separat respinge această ipoteză.

138 afișări
Imaginea articolului Experţi guvernamentali din Marea Britanie sugerează că imigraţia favorizează creşterea şomajului

Experţi guvernamentali din Marea Britanie sugerează că imigraţia favorizează creşterea şomajului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform Consiliului Consultativ privind Imigraţia, numărul locurilor de muncă deţinute de britanici scade la fiecare 100 de imigranţi veniţi din afara Uniunii Europene, informează BBC News online.

Potrivit experţilor guvernamentali, 160.000 de locuri de muncă deţinute de britanici au fost pierdute din cauza imigraţiei din perioada 1995 - 2010.

Însă, un raport al Institutului Naţional britanic pentru Studii Economice şi Sociale respinge ipoteza conform căreia venirea imigranţilor în Marea Britanie ar avea ca efect creşterea şomajului în rândul britanicilor.

Potrivit Institutului, imigranţii veniţi din Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Estonia, Letonia şi Lituania - ţări care au aderat la UE în 2004 - erau foarte tineri, bine-educaţi, dispuşi să lucreze pentru salarii mici şi disciplinaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici