Explozie "accidentală" într-un depozit de arme din centrul Kabulului - autorităţi

O puternică explozie "accidentală" a avut loc, joi, la Kabul, într-un depozit de arme al serviciilor de informaţii afgane, situat în apropierea cartierului general al forţei NATO (ISAF), şi a zguduit centrul capitalei, însă nu s-a soldat cu victime, potrivit autorităţilor locale.

97 afișări
Imaginea articolului Explozie "accidentală" într-un depozit de arme din centrul Kabulului - autorităţi

Explozie "accidentală" într-un depozit de arme din centrul Kabulului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deflagraţia s-a produs în jurul orei locale 10.20 (07.20, ora României) "în exteriorul" cartierului general al ISAF, a anunţat forţa internaţională, şi a fost resimţită în centrul Kabulului, potrivit jurnaliştilor AFP prezenţi la faţa locului.

Ambasada Statelor Unite, situată în apropiere, a declanşat imediat sirenele de urgenţă. Acest cartier, vizat cu regularitate în ultimii ani de atacuri sinucigaşe ale rebelilor talibani, găzduieşte, în afară de cartierul general al NATO şi de o importantă bază militară americană, mai multe ambasade şi organizaţii internaţionale.

"Explozia a avut loc într-un depozit de arme (al serviciilor de informaţii afgane). A fost un accident, nu un atac al inamicilor", a declarat pentru AFP Lutfullah Mashal, un oficial de rang înalt din cadrul NDS, precizând că deflagraţia s-a soldat cu pagube materiale, nu şi cu victime.

Această deflagraţie are loc a doua zi după comiterea unui atentat sinucigaş împotriva unui convoi NATO. Atacul asupra convoiului, revendicat de talibani, a avut loc la intrarea în aeroportul din Kabul şi nu s-a soldat cu nicio victimă, în afară de kamikaze.

Rebelii talibani s-au aflat la putere în perioada 1996-2001 şi intenţionează să revină după retragerea majorităţii forţelor NATO până la sfârşitul anului 2014.

Capitala afgană a fost ferită de atacuri în ultimele luni, după un început de an marcat de lansarea unor asalturi de anvergură de către rebeli împotriva unor sedii ale organizaţiilor străine sau în apropierea Curţii Supreme şi Preşedinţiei, situate, de asemenea, în centrul capitalei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici