Explozie într-o uzină chimică din Japonia, soldată cu mai mulţi morţi şi răniţi

Mai multe persoane au fost ucise sau rănite, joi, în explozia unei uzine chimice în Japonia, a anunţat poliţia.

567 afișări
Imaginea articolului Explozie într-o uzină chimică din Japonia, soldată cu mai mulţi morţi şi răniţi

Explozie într-o uzină chimică din Japonia, soldată cu mai mulţi morţi şi răniţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A fost o explozie provocată de o reacţie chimică în uzină", a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei din prefectura Mie (centru), unde s-a produs accidentul. "pare că mai multe persoane au fost ucise sau rănite", a adăugat el.

"Cinci persoane au murit şi alte 12 au fost rănite, dintre care nouă au răni uşoare", potrivit unui oficial din cadrul poliţiei locale.

Această uzină este specializată în componente folosite pentru fabricarea panourilor solare şi pieselor de schimb pentru automobile. Ea produce, între altele, şi materiale din siliciu. 

"A avut loc o explozie dar nu a fost niciun incendiu. Am primit un apel de urgenţă la 14.09 (ora Japoniei), iar la 14.21 situaţia se calmase", a explicat oficialul citat. 

Un purtător de cuvânt al grupului Mitsubishi Materials, care produce diverse materiale pentru sectorul electronic, a confirmat pentru AFP că a avut loc o explozie, dar fără a putea furniza un bilanţ precis.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici