EXPLOZIE la cosmodromul american Centrul Spaţial Kennedy. SpaceX pregătea o rachetă de lansare - FOTO, VIDEO

O rachetă a companiei SpaceX a explodat în timpul efectuării unui test, joi dimineaţă, la Centrul Spaţial Kennedy din Florida în apropiere de Cape Canaveral, dar nimeni nu a fost rănit, relatează Florida Today.

2539 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIE la cosmodromul american Centrul Spaţial Kennedy. SpaceX pregătea o rachetă de lansare - FOTO, VIDEO

EXPLOZIE la cosmodromul american Centrul Spaţial Kennedy - FOTO, VIDEO

“SpaceX poate confirma că în timp ce efectua pregătiri pentru simularea statică de astăzi a lansării, o anomalie pe platformă a condus la pierderea rachetei şi a încărcăturii acesteia. În conformitate cu procedurile standard, pe platformă nu se afla nimeni şi nu au fost înregistraţi răniţi", a anunţat compania aerospaţială.

Racheta Falcon 9 urma să fie lansată sâmbătă pentru a noua oară şi urma să transporte în spaţiu satelitul israelian de comunicaţii Amos-6.

Serviciile de Urgenţă ale cosmodromului american monitorizează situaţia şi analizează calitatea aerului astfel încât angajaţii să nu fie expuşi vreunui pericol.

În imagini se poate vedea un nor imens de fum ridicându-se deasupra complexului.

Administraţia Naţională pentru Aeronautică şi Spaţiu (NASA) a anunţat, de asemenea, că SpaceX testa o rachetă care urma să transporte un satelit în spaţiu în cursul acestui weekend.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici