EXPLOZIE PUTERNICĂ într-un imobil din Argentina: Opt persoane au murit, iar alte 19 sunt date dispărute - GALERIE FOTO, VIDEO

Un imobil din Rosario, al treilea oraş ca mărime al Argentinei, a fost devastat marţi dimineaţă de explozia centralei de încălzire, în urma căreia opt persoane au murit, 19 sunt date dispărute şi alte câteva zeci sunt rănite, conform autorităţilor locale.

218 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIE PUTERNICĂ într-un imobil din Argentina: Opt persoane au murit, iar alte 19 sunt date dispărute - GALERIE FOTO, VIDEO

EXPLOZIE PUTERNICĂ într-un imobil din Argentina: Opt persoane au murit, iar alte 19 sunt date dispărute - GALERIE FOTO, VIDEO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Faţada imobilului de zece etaje situat în centrul acestui oraş de 1,2 milioane de locuitori a fost pulverizată de deflagraţie, a constatat un corespondent AFP.

După evacuarea locatarilor prinşi în clădire, pompierii au inspectat apartamentele unde pereţii sau plafoanele s-au prăbuşit.

"Sunt 8 morţi. Căutările vor continua în cursul nopţii. Avem o listă cu 19 persoane despre care familiile nu au veşti", a declarat primarul Rosario Monica Fein în cadrul unei conferinţe de presă.

Cel puţin 60 de locatari ai clădirii au fost răniţi, dintre care trei sunt în stare gravă, conform autorităţilor provinciei Santa Fe, unde se află Rosario.

GALERIE FOTO

Explozia a survenit în jurul orei locale 09:30 (15:30, ora României), o oră la care mai mulţi ocupanţi ai imobilului plecaseră deja la muncă, fără de care bilanţul victimelor ar fi fost mai mare.

Un fum gros alb se ridicase deasupra clădirii, iar centrul Rosario era paralizat marţi dimineaţă din cauza traficului ambulanţelor şi camioanelor de pompieri. Pe o rază de doi kilometri în jurul imobilului, localnicii au fost evacuaţi ca măsură de precauţie.

Unda de şoc a exploziei a spart ferestrele mai multor imobile din acest cartier rezidenţial.

Conform primelor elemente ale anchetei dezvăluite de primarul oraşului, o scurgere de gaz faţă de care ocupanţii imobilului făcuseră plângere a fost la originea accidentului.

Explozia a afectat atât de puternic clădirea încât autorităţile se tem de prăbuşiri, conform directorului Apărării civile din Rosario, Raul Reinone.

Guvernatorul provinciei Santa Fe, Antonio Boufatti, a solicitat partidelor politice să suspende campania electorală pentru alegerile primare de duminică, care vor determina candidaţii pentru scrutinul legislativ de la 27 octombrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici