Explozie puternică la Ministerul pentru Protecţia Cetăţeanului din Atena, soldată cu un mort

Un bărbat a fost ucis într-o explozie puternică produsă joi seară în sediul Ministerului pentru Protecţia Cetăţeanului din Atena, a anunţat poliţia greacă.

14 afișări
Imaginea articolului Explozie puternică la Ministerul pentru Protecţia Cetăţeanului din Atena, soldată cu un mort

Explozie puternică la Ministerul pentru Protecţia Cetăţeanului din Atena, soldată cu un mort (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei, explozia a fost provocată de un colet-capcană.

Explozia, calificată drept "foarte puternică", a avut loc într-un birou situat la câţiva metri de cel al ministrului pentru Protecţia Cetăţeanului, Michalis Chryssohoidis.

Conform aceleiaşi surse, ministrul, prezent la sediu în momentul exploziei, este teafăr.

Sursa citată a adăugat că explozia s-a produs în biroul şefului pentru securitate al ministerului. Identitatea victimei nu este cunoscută pentru moment.

Aceasta este prima oară când un atentat vizează centrul aparatului de securitate al ţării, într-o clădire a cărei intrare este supusă unei serii de controale ale poliţiei.

Deflagraţia s-a produs la etajul şapte al clădirii impozante din Atena, care găzduieşte ministerul şi poliţia şi care a fost evacuată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici