Exportul de armament al Rusiei a atins valori record în 2011

Exportul de echipament militar al Rusiei, unul dintre liderii mondiali în domeniu, a atins valoarea de 13,2 miliarde de dolari în 2011, sumă record în pofida pierderii pieţii din ţările arabe şi a concurenţei Chinei, a declarat un oficial rus.

254 afișări
Imaginea articolului Exportul de armament al Rusiei a atins valori record în 2011

Exportul de armament al Rusiei a atins valori record în 2011 (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Aproximativ 25 la sută din exporturi au fost făcute către India, 15 la sută către Algeria şi 10 la sută către Vietnam, cele trei ţări fiind cliente tradiţionale ale Rusiei, a menţionat Mihail Dmitriev, directorul serviciilor federale de cooperare militaro-tehnică, citat joi de cotidianul Vedomosti.

Compania publică responsabilă cu exporturile de armament, Rosoboronexport, indicase deja că exporturile sale au ajuns la valoarea de 10,7 miliarde de dolari, în 2011. Restul de 2,5 miliarde de dolari au fost obţinute prin exporturile altor 22 de companii care nu au legătură cu Rosoboroneksport.

Rusia se aşteaptă ca în 2012 să realizeze exporturi de armament în valoare de 13,5 miliarde de dolari, conform declaraţiei lui Dmitriev, care a menţionat că în 2010, valoarea exporturilor a ajuns la 10,4 miliarde de dolari.

Oficiali din domeniul Apărării au evaluat la patru miliarde de dolari valoarea exporturilor pierdute din cauza schimbării regimului din Libia, susţinută de Occident, deoarece Moscova coopera cu regimul lui Muammar Kadhafi.

Rusia a compensat pierderea clienţilor din lumea arabă prin reluarea vânzărilor către ţări europene, precum Cehia, dar şi noi relaţii comerciale cu ţări din America Latină şi Asia de Sud-Est, conform lui Dmitriev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici