Familia moştenitoarei L'Oréal şi Patrice de Maistre au ajuns la un acord în cazul Bettencourt

Fostul administrator al averii lui Liliane Bettencourt, Patrice de Maistre, a renunţat să facă apel împotriva condamnării sale într-un caz în care era judecat pentru că a sustras bani, după ce a ajuns la un acord financiar cu miliardara şi familia Bettencourt-Meyers, au anunţat joi avocaţii lor, relatează Reuters online.

488 afișări
Imaginea articolului Familia moştenitoarei L'Oréal şi Patrice de Maistre au ajuns la un acord în cazul Bettencourt

Familia moştenitoarei L'Oréal şi Patrice de Maistre au ajuns la un acord în cazul Bettencourt

Acordul a fost transmis Parchetului General de la Bordeaux, care şi-a retras apelul împotriva hotărârii justiţiei din 28 mai împotriva lui Patrice de Maistre.

"Având în vedere voinţa domnului de Maistre de a depăşi definitiv «afacerea Bettencourt», a fost găsită o ieşire tranzancţională, cu asistenţa consilierilor fiecărei părţi (...) pentru a pune capăt litigiilor care le opun", anunţă avocaţii celor două părţi într-un comunicat comun.

Patrice de Maistre a fost condamnat pe 28 mai de către Tribunalul Corecţional din Bordeaux, împreună cu alţi şapte inculpaţi, dintre care unul singur nu a făcut apel, la o pedeapsă de 30 de luni de închisoare, dintre care un an cu suspendare, la plata unei amenzi în valoare de 250.000 de euro şi a sumei de 12 milioane de euro ca despăgubiri moştenitoarei L'Oréal.

Justiţia îi reproşa că a profitat de slăbiciunea miliardarei, pentru a-i sustrage bani.

În baza rechizitoriului procurorului, judecătorii l-au achitat, pe 28 mai, pe fostul ministru UMP Eric Woerth. Dat în judecată pentru abuz asupra slăbiciunii, el era acuzat că a obţinut bani de la moştenitoarea L’Oréal pentru finanţarea campaniei prezidenţiale a lui Nicolas Sarkozy în 2007.

Fotograful François-Marie Banier, în vârstă de 67 de ani a fost găsit vinovat de abuz de slăbiciune "caracterizat". El a fost condamnat la trei ani de închisoare, dintre care şase luni cu suspendare, şi la plata atât a unei amenzi cât şi a unor despăgubiri în valoare de 158 de milioane de euro către Liliane Bettencourt.

Surpriza a fost însă condamnarea antreprenorului în domeniul audio-vizual Stéphane Courbit şi a avocatului Pascal Wilhelm, după ce s-a cerut să fie achitaţi. Primul a fost condamnat la plata unei amenzi penale în valoare de 250.000 de euro, iar al doilea la 30 de luni de închisoare, dintre care 18 cu executare.

Tribunalul a pronunţat de asemenea două achitări în legătură cu un presupus trafic de influenţă. Eric Woerth era suspectat că a intervenit pentru ca lui Patrice de Maistre să-i fie acordată Legiunea de Onoare în schimbul unui loc de muncă pentru soţia sa la familia Bettencourt. Cei doi au fost achitaţi, aşa cum au cerut procurorii.

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy (2007-2012) a fost inculpat în martie 2013 pentru că a abuzat de vulnerabilitatea psihică a moştenitoarei gigantului de cosmetice L'Oréal, în cadrul unei anchete privind o posibilă finanţare ilegală a partidului său UMP. El era suspectat că a beneficiat de generozitatea lui Bettencourt, în timp ce, potrivit unei expertize medicale, această femeie suferea de senilitate din septembrie 2006. În octombrie 2013, el a beneficiat de o decizie de neurmărire penală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici