Farsă făcută lui David Cameron la telefon. Guvernul britanic va revizui procedurile de securitate

Downing Street a declarat că va revizui procedurile de securitate după o farsă la telefon care i-a fost făcută premierului britanic David Cameron.

330 afișări
Imaginea articolului Farsă făcută lui David Cameron la telefon. Guvernul britanic va revizui procedurile de securitate

Farsă făcută lui David Cameron la telefon. Guvernul britanic va revizui procedurile de securitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Guvernului britanic, autorul farsei a pretins că este Robert Hannigan, directorul agenţiei guvernamentale de supraveghere GCHQ. Cameron a încheiat apelul în momentul în care a devenit clar că este o farsă şi nu a dezvăluit informaţii sensibile, relatează BBC News Online.

Cameron şi-a dat seama "în câteva secunde" că este o farsă şi a închis telefonul. Dar în această perioadă de alertă teroristă şi cu o dezbatere politică intensă privind intensificarea supravegherii, acest lucru sugerează că erorile umane pot fi o vulnerabilitate considerabilă.

O purtătoare de cuvânt a Guvernului a declarat că a fost trimisă o notă tuturor departamentelor, în care acestea au fost avertizate în legătură cu posibile farse telefonice în urma acestui incident.

"Premierul a încheiat convorbirea în momentul în care a devenit clar că este o farsă. În niciunul dintre cazuri nu au fost dezvăluite informaţii sensibile", a declarat ea.

GCHQ face, de asemenea, verificări, după ce numărul de telefon mobil al lui Hannigan a fost dezvăluit în cadrul unei farse anterioare. Numărul de contact al directorului GCHQ ar fi însă unul nesecretizat.

"Atât GCQH, cât şi Downing Street tratează cu seriozitate securitatea şi ambele îşi revizuiesc în prezent procedurile de securitate în urma acestor farse telefonice, pentru a se asigura că Guvernul învaţă din acest incident", a adăugat ea.

Aceasta nu a fost prima dată când Downing Street a fost victima unei farse telefonice. În 1998, DJ-ul de radio Steve Penk, care a pretins că este liderul conservator de atunci William Hague, a reuşit să vorbească cu Tony Blair. Patru ani mai târziu, farsorii s-au înmulţit la Downing Street, înşelând mii de persoane atunci când sunau la Guvern şi cereau să vorbească cu "Tony".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici