Farsă pe Twitter: Papa Benedict al XVI-lea a murit

Un mesaj fals de pe Twitter dat în numele cardinalului secretar de stat al Sfântului Scaun, Arhiepiscopul Tarcisio Bertone, susţinea joi pe Internet faptul că Papa Benedict al XVI-lea a murit, anunţ negat imediat de către purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun.

380 afișări
Imaginea articolului Farsă pe Twitter: Papa Benedict al XVI-lea a murit

Farsă pe Twitter: Papa Benedict al XVI-lea a murit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe adresa @CardBertone a reţelei de socializare Twitter, a aparut la ora 19.00 (20.00, ora României), în limba italiană, următorul mesaj: "Sfântul Părinte a murit pe neaşteptate în după-amiaza de astăzi (joi). Anunţăm acest eveniment cu durere şi consternare ".

Versiuni în limba spaniolă, engleză şi franceză au apărut imediat, dezminţite şi acestea de nenumărate mesaje care raportau că acel profil de twitter era un fals.

"Este un fapt fără fundament: la fel ca şi anunţul, care a fost raportat. Nu are nici un sens şi nici o credibilitate, şi nu merită atenţie", a răspuns purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, preotul Federico Lombardi.

Papa, care va împlini vârsta de 85 de ani în aprilie, a arătat recent unele semne de oboseală, normale pentru vârsta lui, dar nu şi-a restrâns activităţile, trebuind chiar să meargă în Mexic şi Cuba până la sfârşitul lunii martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici