Fâşia Gaza, vizată de 12 raiduri aeriene după lansarea a două tiruri de rachetă în sudul Israelului

Aviaţia israeliană a efectuat, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, 12 raiduri în Fâşia Gaza, după ce două tiruri de rachetă au fost lansate din această regiune, au anunţat surse palestiniene din domeniul securităţii.

303 afișări
Imaginea articolului Fâşia Gaza, vizată de 12 raiduri aeriene după lansarea a două tiruri de rachetă în sudul Israelului

Fâşia Gaza, vizată de 12 raiduri aeriene după lansarea a două tiruri de rachetă în sudul Israelului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atacurile aviaţiei israeliene au vizat în principal tabere de antrenament utilizate de organizaţii palestiniene, au adăugat aceleaşi surse.

Anterior, două rachete lansate marţi din Fâşia Gaza au fost interceptate în sudul Israelul de sistemul de apărare antiracehete "Iron Dome", a anunţat o purtătoare de cuvânt a armatei israeliene.

Pe de altă parte, o tânără grav rănită marţi seara într-o explozie produsă în nordul Fâşiei Gaza a decedat, au anunţat surse medicale palestiniene. Alţi trei palestinieni au fost răniţi în urma acestei explozii care, se pare, a fost provocată de un tir de rachetă sau de un obuz de mortier vizând sudul Israelului.

Recrudescenţa tirurilor de rachete şi raidurilor aeriene israeliene lansate în represalii intervine într-un context extrem de tensionat în zonă.

Armata şi serviciile de securitate israeliene efectuează operaţiuni în vederea găsirii a trei tineri israelieni daţi dispăruţi pe 12 iunie în Cisiordania. Potrivit premierului Benjamin Netanyahu, ei au fost răpiţi de membri ai mişcării islamiste Hamas, care deţine controlul în Fâşia Gaza.

Potrivit statisticilor armatei, peste 200 de rachete au fost lansate de la începutul anului din Fâşia Gaza înspre sudul Israelului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici