Favoritul în cursa pentru Primăria New York vrea vacanţă şcolară în timpul sărbătorilor musulmane

Elevii new-yorkezi ar trebui să beneficieze de zile de vacanţă în timpul celor mai importante sărbători musulmane, a apreciat cel care probabil va deveni, începând de la 1 ianuarie, primar al oraşului, Bill de Blasio.

104 afișări
Imaginea articolului Favoritul în cursa pentru Primăria New York vrea vacanţă şcolară în timpul sărbătorilor musulmane

Bill de Blasio, candidatul democrat la primăria New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să respectăm religiile tuturor din acest oraş", a declarat democratul Bill de Blasio, în cadrul unei întâlniri cu comunitatea musulmană. El a insistat asupra faptului ca elevii new-yorkezi să aibă zile de vacanţă în timpul celor mai importante sărbători musulmane, precum Eid Al Adha, argumentând că astfel copiii nu ar avea de ales între a-şi respecta religia şi obligaţiile şcolare.

Bill de Blasio beneficiază de un avans considerabil în sondaje şi ar trebui, în cazul în care nu se va înregistra vreo surpriză, să fie ales primar la 5 noiembrie.

Opozantul său republican Joe Lhota a susţinut un discurs asemănător în cartierul Brooklyn, subliniind că populaţia musulmană devine tot mai numeroasă în New York. "Religia lor trebuie respectată", a spus el, potrivit Daily News.

Elevii new-yorkezi, dintre care aproximativ 13% sunt musulmani, au zile de vacanţă în septembrie, în timpul sărbătorii evreieşti Rosh Hashanah, de Crăciun şi de Paşti.

În 2008, Consiliul Municipal din New York a adoptat în unanimitate o rezoluţie care prevede două zile libere de Eid Al Fitr (sfârşitul Ramadanului) şi Eid Al Adha (sărbătoarea Sacrificiului).

Însă rezoluţia nu a fost pusă în aplicare până în prezent din cauza opunerii primarului Michael Bloomberg, care a apreciat că aceasta ar încuraja şi alte solicitări de acest gen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici