FBI ajută Ucraina în ancheta de corupţie demarată împotriva fostului regim

Agenţi FBI lucrează la Kiev pentru a ajuta ucrainenii să ancheteze corupţia din timpul regimului preşedintelui demis Viktor Ianukovici, a declarat luni ambasadorul Statelor Unite la Kiev.

166 afișări
Imaginea articolului FBI ajută Ucraina în ancheta de corupţie demarată împotriva fostului regim

FBI ajută Ucraina în ancheta de corupţie demarată împotriva fostului regim (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Vom face tot ce putem pentru a pune capăt enormei cleptocraţii din Guvernul lui Ianukovici", a declarat Geoffrey Pyatt în cursul unei conferinţe de presă.

"Avem în Ucraina experţi FBI, ai Departamentului Justiţiei şi Trezoreriei" pentru a ajuta anchetatorii ucraineni "să dezvăluie infracţiunile financiare comise de precedentul regim şi să vadă ce se poate face pentru recuperarea unora dintre active", a adăugat el.

Uniunea Europeană a îngheţat săptămâna trecută activele lui Ianukovici, ale fostului premier Mikola Azarov şi ale altor 16 foşti miniştri, oameni de afaceri şi oficiali din cadrul forţelor de ordine ucrainene.

Autorităţile elveţiene au ordonat, de asemenea, îngheţarea activelor lui Viktor Ianukovici şi ale fiului multimilionar al acestuia, Oleksandr, a cărui avere a crescut în timpul preşedinţiei tatălui său.

Ucraina ocupă locul 144 în lista celor 177 de ţări cuprinse în Indicele de percepţie a corupţie al organizaţiei neguvernamentale Transparency International.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici