FBI: Vânzările de armament au explodat în plină pandemie de coronavirus

1216 afișări
Imaginea articolului FBI: Vânzările de armament au explodat în plină pandemie de coronavirus

FBI: Vânzările de armament au explodat în plină pandemie de coronavirus

 

În luna martie, FBI a efectuat peste 3,7 milioane de verificări de fond pentru persoanele care încearcă să cumpere arme, cel mai mult într-o singură lună, întrucât pandemia coronavirusului continuă să se răspândească în Statele Unite.
 
FBI a anunţat că vânzările de armament au crescut cu 33% faţă de luna precedentă. Luna trecută au fost peste 2,8 de verificări efectuate de Agenţia federală, iar în martie 2019 au fost peste 2,6 milioane. Măsurile de verificare venite din partea FBI au devenit mai aspre deoarece există persoane, neavând drept să folosească arme, care încearcă să cumpere fără să ţină cont de măsurile impuse de FBI.
 
Statele în care s-au făcut cele mai multe verificări din SUA sunt Illinoi cu peste 640.000 din cele 3,7 milioane. Texas este următoarea cu peste 274.000, iar Kentucky cu peste 235.000. Statele care au peste 100.000 de verificări sunt California, Florida, Indiana, Michigan, Ohio, Pennsylvania şi Utah, potrivit site-ului web al FBI.
 
Sistemul federal de verificare NICS a fost implementat în anul 1998 şi au fost peste 300 de milione de verificări, inclusiv 1,5 milioane de respingeri către cetăţenii care nu îndeplineau condiţiile de deţine o armă. 30 de state, cinci teritorii americane şi Districtul Columbia se bazează pe sistemul federal pentru a verifica identităţile cumpărătorilor. Alte şapte state se bazează parţial pe aceasta, iar 13 state îşi folosesc propriile sisteme.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici