Fed menţine nivelul dobânzii de referinţă şi continuă acţiunile de stimulare a economiei SUA

  • Rezerva Federală menţine dobânda de referinţă în SUA la nivelul cuprins între 0,0% şi 0,25%
  • Fed va continua să cumpere obligaţiuni guvernamentale până când economia SUA va înregistra progrese „substanţiale"
  • Economia SUA ar urma să aibă o scădere de 2,4% anul acesta şi o creştere de 4,2% în 2021
421 afișări
Imaginea articolului Fed menţine nivelul dobânzii de referinţă şi continuă acţiunile de stimulare a economiei SUA

Fed menţine nivelul dobânzii de referinţă şi continuă acţiunile de stimulare a economiei SUA

Rezerva Federală (Fed) a anunţat, miercuri seară, menţinerea nivelului dobânzii de referinţă şi continuarea acţiunilor de cumpărare a obligaţiunilor guvernamentale, pentru a stimula relansarea economiei SUA, care, potrivit estimărilor, ar urma să înregistreze o creştere de 4,2% în 2021.

Rata dobânzii de referinţă a fost menţinută în intervalul cuprins între 0,0% şi 0,25%, iar acest nivel ar putea fi în vigoare până în 2023, conform Rezervei Federale, instituţia bancară centrală din SUA. În plus, Fed a anunţat că va continua să cumpere obligaţiuni guvernamentale până când economia SUA va înregistra progrese "substanţiale", informează agenţia Associated Press.

Conform oficialilor din cadrul Fed, starea economiei ar urma să se îmbunătăţească în 2021, în contextul începerii campaniei de vaccinare anticoronavirus.

Potrivit estimărilor, economia SUA ar urma să înregistreze o scădere de 2,4% anul acesta, mai puţin în comparaţie cu prognoza unei scăderi de 3,7%, anunţată în septembrie. În 2021, economia Statelor Unite ar urma să aibă o creştere de 4,2%. Potrivit Fed, rata şomajului, care este acum la nivelul de 6,7%, ar urma să scadă la 5% până la sfârşitul anului 2021.

Preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a declarat că economia şi piaţa muncii îşi vor reveni în semestrul al doilea din 2021, dar a avertizat că situaţia de criză nu s-a încheiat. "Problemele sunt în următoarele patru-cinci luni", a atras atenţia Jerome Powell, avertizând asupra efectelor restricţiilor antiepidemice.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
economie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici